Marcel Beekman
in travestie als
voedster Berenice
foto Marco Borggreve


Koning Danao en zijn 50 dochters


Het verhaal van Ipermestra is ontleend aan de Griekse mythologie. Het vertelt ons van Koning Danao die zijn Libische rijk ontvlucht voor de vijftig zonen van zijn broer Egitto. De neven zijn uit op een huwelijk met Danao's vijftig dochters. Dit verontrust Danao omdat een orakel voorspelde dat hij zijn rijk en zijn leven aan één van deze minnaars zou verliezen. Danao en zijn dochters vinden asiel in de Griekse stad Argos.

Hier wordt de inhoud voor id "blokje49" weergegeven
Ipermestra_139

Artistiek Team


Muzikale leiding: Mike Fentross
Regie: Wim Trompert, www.wimtrompert.nl
Decor: Eric Goossens, www.ericgoossens.nl
Licht: Uri Rapaport
Kostuums: Mirjam Pater
Choreografie: Annabel Lopez Ochoa
La Sfera Armoniosa Orchestra
btn vooruit


Om naar de volgende pagina te gaan, klik op de pijl rechts
btn home
achteruit

Een gouden tijd breekt aan

Argos wordt uit wraak door Linceo verwoest en Danao verliest daarbij het leven. De 49 dochters, de Danaïden, worden door de goden zwaar gestraft voor hun daad. Tot het einde der tijden scheppen zij in de onderwereld tevergeefs een bodemloos vat vol.
Ipermestra, die haar hart volgde, zich tegen de meedogenloze opdracht van haar vader keerde en haar man liet leven, staat met Linceo aan het begin van een nieuw rijk. Onder hun leiding gaat Argos een gouden tijd tegemoet.


Ipermestra 2
Overigens: het logo van onze stichting beeldt Ipermestra uit temidden van haar zussen. De 'negenenveertig' zussen zijn allemaal anders, maar toch hetzelfde. Ipermestra onderscheidt zich van hen: ze weerstaat de gruwelijke wil van haar vader en kiest ervoor los te breken uit de grauwe wereld van haar zussen. Het lef hebben een eigen weg te gaan en, tegen alle kansen, zelf de toekomst vorm te geven, dat is waar Ipermestra voor staat.


Linceo ontvlucht


Al snel staan ook de vijftig neven voor de poorten van de stad. Danao bedenkt een sluw plan. Hij haalt de prinsen feestelijk binnen en laat zijn dochters met de neven te trouwen. In het geheim verplicht hij ze in de huwelijksnacht hun echtgenoten om te brengen. Negenenveertig dochters voeren de opdracht van hun vader uit. Alleen zijn oudste dochter, Ipermestra, kan het niet over haar hart krijgen. Zij laat haar Linceo ontvluchten. Woedend werpt Danao zijn dochter in de gevangenis.


Elena Monti
en Emanuela Galli
in 'L'Ipermestra'
foto Marco Borggreve
Ipermestra_117


Ipermestra_49
Hier wordt de inhoud voor id "blokje14" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blokje13" weergegeven
logo
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blok9" weergegeven

 

 

 

 

 

Elena Monti
in L'Ipermesta
foto's Marco Borggreve

Aangemoedigd door succes

Stichting Ipermestra is voortgekomen uit de bovengenoemde productie. Aangemoedigd door het succes besloten uitvoerend producent Dani Cuypers en regisseur Wim Trompert een stichting in het leven te roepen met als doel meer hoogwaardig muziektheater te realiseren. Granida in 2009 was de eerste productie van de jonge organisatie. Kersttijd 2012 volgt 'drie koningen'.

Ipermestra_119
l’Ipermestra is een opera van Francesco Cavalli (1602-1676) op een tekst van Giovanni Andrea Moniglia (1624-1700). Voor het eerst sedert de 17de eeuw werd de opera in augustus 2006 op de planken gebracht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Festival Oude Muziek Utrecht.


 


 

 

 

 

 

 

 

home

drie koningen

motivatie

concept

dankzij u

donateurs

Wozzeck

Stichting Ipermestra

die schöne Magelone

Granida

Granida donateurs

Granida sponsors

een link naar

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven