Peter en Magelone

Peter, zoon van de graaf van de Provence, wil de wereld gaan verkennen. Hij vertrekt en geraakt in Napels waar een groot tournooi wordt voorbereid. Hij besluit mee te doen en triomfeert. Zo verovert hij het hart van de koningsdochter, Magelone. Hij schenkt haar drie ringen. De koning wil van geen huwelijk weten en de jonge minnaars rest niets dan samen te vluchten. Rustend onder een boom ziet Peter tussen de borstjes van zijn geliefde een buideltje. Hij opent het en vindt erin de drie ringen. Maar ook een kraai ziet de glinsterdingen, vliegt aan, grijpt ze en schiet ermee weg. Peter rent achter het dier aan, verder en verder weg. Zo worden de twee geliefden van elkaar gescheiden en het zal meerdere jaren en vele omzwervingen duren voor zij elkander weer in de armen vallen.

Hier wordt de inhoud voor id "blokje49" weergegeven
Pilgrim 4

Contact
Wim Trompert (+31 (0)6 26 37 23 76)
info@ipermestra.info

KvK 30238792
BTW NL8192.30.546.BO1
Triodos Bank 78.49.40.665

Stichting Ipermestra is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wilt u onze nieuwe productie ondersteunen, lees verder:

btn vooruit


Om naar de volgende pagina te gaan, klik op de pijl rechts
btn home
achteruit

Stichting Ipermestra

Stichting Ipermestra brengt ad hoc producties tot stand, gemotiveerd door een culturele of een maatschappelijke urgentie. Bindende elementen tussen de producties zijn een bijzonder oog voor esthetiek en een hoge uitvoeringskwaliteit.

Directie:
Wim Trompert, artistieke leiding
Remko Littooij, zakelijke leiding

 


Pilgrim 75

Pilgrim 32
Romantische ridders

Als uitgangspunt is de ridderromance Die Schöne Magelone van Johannes Brahms gekozen op basis van teksten van L. Tieck. Maar veel meer componisten hebben delen van Tiecks werk op muziek gezet.
Overigens, Tieck was niet de eerste die de geschiedenis van Peter van Provence en de mooie Magelone, koningsdochter van de koning van Napels verwoordde. Al sinds de Middeleeuwen is hun vertelling een bron van inspiratie voor talloze auteurs. En, er waren ook al eerder componisten die zo geraakt waren door hun beider lot dat zij tot prachtige composities kwamen.
Voor Romantische Ridders worden Magelone-teksten en -muziek vanaf de Middeleeuwen tot aan nu bijeengebracht en samengevat in een eenvoudige maar aangrijpende theatrale vorm.


Christianne Stotijn
in Pilgrim
video Daan Noppen en Monica Hernandez
foto's Marco Borggreve
Pilgrim 2
Hier wordt de inhoud voor id "blokje14" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blokje13" weergegeven
logo
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blok9" weergegeven

Romantische Ridders

Nieuwe productie van Stichting Ipermestra voorjaar 2015.

In 2009 vond in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel de première plaats van Pilgrim at the Gate of Idleness, een theaterproductie op basis van Das Buch der hängende Gärten van Arnold Schoenberg en Vier ernste Lieder, en Interludes 117B en 119 van Johannes Brahms. Het initiatief was van Christianne Stotijn (mezzosopraan) en Marco Borggreve (fotograaf). Wim Trompert werkte het concept uit en voerde de regie. In 2010 was de voorstelling te zien tijdens de OperaDagen in Rotterdam. Het artistieke succes van Pilgrim at the Gate of Idleness vroeg om een vervolg en daaraan wordt hard nu gewerkt.

Pilgrim 1

Romantische Ridders


 


 

 

 

 

 

 

 

home

drie koningen

motivatie

concept

dankzij u

donateurs

Stichting Ipermestra

die schöne Magelone

Granida

Granida donateurs

Granida sponsors

opera l' Ipermestra

een link naar

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven