Zang: Jeroen de Vaal
Jeroen de Vaal werkte als solist in operahuizen als De Vlaamse Opera, De Koninklijke Munt, Opéra National de Lyon, Opéra national du Rhin, Le Grand Théâtre de Luxembourg, de Wiener Kammeroper en Theater an der Wien. Bij De Nationale Opera zong hij diverse rollen in de Monteverdi-cyclus van Pierre Audi, in Billy Budd, Adam in Ballingschap (i.s.m. Holland Festival) en il Viaggio à Reims. Afgelopen zomer was Jeroen voor de tweede keer te gast bij de Bayerische Staatsoper (Opernfestspiele) in München waar hij in L'Orfeo van Claudio Monteverdi de rollen van Pastore, Eco en Spirito zong in regie van David Boesch en onder muzikale leiding van Ivor Bolton. Jeroen is een veel gevraagd concertzanger en is regelmatig te horen in passies en cantaten, de Hohe Messe en het Weihnachts-oratorium van J.S. Bach.

Zang: Tamar Niamut
Tamar is een veelgevraagde jonge Nederlandse sopraan met opdrachten in het binnen- en buitenland. Zo was zij onlangs in Koeweit te horen in Opera Dira.  
Tamar participeert graag in projecten waarbij ook andere kunstdisciplines betrokken zijn. Zo werkt ze regelmatig met de dansers van De Dutch Don't Dance Division en ISH. Met ISH was zij te zien op Festival Classique, Helsinki en in België.
Tamar zong hoofdrollen bij Holland Opera in Orfeo Underground, en werkte daarin samen met flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel. Eerder was zij daar als Zeliha te zien in Romeo en Zeliha.
Ze schitterde in de titelrol van de productie 'Maria Nunez'. Bij Ipermestra maakte ze haar debuut als herderin Dorilea in Granida van P.C. Hooft in aanwezigheid van toen nog Koningin Beatrix. Tamar heeft een voorliefde voor het creëren van nieuwe voorstellingen. Zo maakte zij met Pianoduo Scholtes & Janssens de voorstelling Hans en Grietje voor Kids en Co!. 
Als vocal coach is zij verbonden aan Vocal Center en coacht in die hoedanigheid o.a. hoofdrolspelers van Stage Entertainment.

Klavecimbel: Haru Kitamika
Haru Kitamika studeerde klavecimbel en Oude muziek in Tokyo en Den Haag. Tijdens haar studie maakte zij deel uit van een ensemble waarmee zij prijzen won op kamermuziekfestivals in Nederland en Italië. Zij werkte onder andere met het Bach Collegium Japan, Combattimento Consort Amsterdam, The Hague International Baroque Orchestra, Spirit of Gambo, Orchestre d'Auvergne, Radio Kamer Filharmonie, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Holland Baroque Society, L'Arpeggiata, en Vox Luminis.

btn vooruit


Om naar de volgende pagina te gaan, klik op de pijl rechts
btn home
achteruit

Viola da gamba: Paulina van Laarhoven
Paulina van Laarhoven is vooral bekend als gambiste van talrijke gerenommeerde ensembles. Ze speelt sinds de oprichting in La Sfera Armoniosa, maakt deel uit van The Harp Consort, heeft jarenlang bij het Huelgas Ensemble gewerkt en speelt als vaste gambiste ook in het renaissancetrio Pantagruel. Daarnaast trad ze op met onder meer L’Arpeggiata, Cantus Köln en La Fenice.

Paulina gaf concerten in heel Europa, Japan, Amerika, Zuid Afrika en verscheidene Latijns Amerikaanse landen. Ze werkte als soliste en musical director samen met de Duitse choreografe Reinhild Hoffmann en in Nederland met het NDT III, in een regie van Erik Vos.
Sinds vijf jaar heeft ze haar eigen ensemble, La Violetta waarmee ze in september 2012 haar debuut-cd Io son Ferito uitbracht. Een tweede cd volgde en binnenkort zal het derde album van La Violetta uitkomen.

Zang: Kaspar Kröner
Kaspar Kröner 
studerde altviool en zang aan de Hochschule für Musik „Hanns Eisler” in Berlijn en authentieke uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Michael Chance.
Nu brengt hij als solist een gevarieerd repertoire van lied, oratorium en opera met muziek uit alle stijlperiodes. Binnenkort hoopt hij zijn debuut-cd met engelse liederen uit de 16e en 20e eeuw uit te kunnen brengen. Steun dit project („Countertenor goes Romantic“) op www.voordekunst.nl en ontvang een cd of ander interessante tegenprestaties. www.kasparkroener.com

Tamar Niamut en Pierre Mak

Niamut

Regie: Wim Trompert
De internationale pers roemde zijn Wozzeck voor Pacific Opera Victoria in Canada en van dat moment af ging het hard met de carrière van Wim Trompert. In Nederland regisseerde hij onder andere de Maria de Buenos Aires van Astor Piazzolla, de opera l’Ipermestra van Francesco Cavalli (voor het Festival Oude Muziek) en het muzikale spel Granida van P.C. Hooft. Voor de Nationale Reisopera ensceneerde hij Don Pasquale en Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti.

Zijn regie voor ‘Rheingold op de Rijn’ oogste bijzonder veel lof (Duitsland en Nederland 2013). In Canada regisseerde hij onlangs Richard Wagners Das Rheingold en binnenkort maakt hij voor Opera Lyra in Ottawa Fidelio van Ludwig von Beethoven. Samen met bariton Anthony Heidweiler heeft hij een meerjarig project rond de opera Wozzeck van Alban Berg opgezet.

Zang: Pierre Mak
Pierre maakte al vroeg naam als oratoriumzanger. Steeds intenser ging hij dromen van een carrière op het operatoneel. In het najaar van 2007 maakte hij met groot succes zijn scenisch operadebuut in een productie van Operastudio Nederland, waarin hij onder regie van Harry Kupfer de rol van Der Gatte in Reigen (Philippe Boesmans,1993) vertolkte. Enige tijd later volgde een reprise van deze productie in het Théatre de la Bastille in Parijs.
In 2009 was hij te zien in de reconstructie van Granida van P.C. Hooft door Stichting Ipermestra.
In 2010 tradt Pierre op in de rol van Frank in Die Fledermaus van Johann Strauss (Stichting Internationale Operaproducties). Veel lof ontving Pierre voor zijn vertolking van Fasolt in de spraakmakende productie Rheingold op de Rijn (2013).
Pierre Mak is hoofd van de Vocale Afdeling en docent solozang aan het Conservatorium van Amsterdam.

Adorazione-logo
Laarhoven
Adorazione-gold

Muzikale leiding: Mike Fentross
Mike Fentross geldt als een van de belangrijkste luitspelers en van het ogenblik en staat inmiddels ook te boek als succesvolle dirigent. Zeer goed ontvangen waren zijn uitvoeringen van l’Ipermestra van Francesco Cavalli voor het Festival Oude Muziek en – van dezelfde componist - La Rosinda voor de Musikfestspiele Potsdam Sanssouci.
Hij dirigeerde in het Concertgebouw (onder andere Monteverdi’s Mariavespers), in het Festival van Vlaanderen, Festival d'Ambronay, Festival Oude Muziek Utrecht, Monteverdi Festival Cremona, Festival de Musica Portico de Zamora, Festival Musica Antiqua Brugge, Vantaa Early Music Festival, Vredenburg, Bayreuth Barock en in Haydn Festival Eisenstadt.
Mike Fentross treedt hier op met zijn eigen muzikaal ensemble ‘La Sfera Armoniosa’.


artistiek team en uitvoerenden 


 

 

 

 

 

 

 

home

drie koningen

Wozzeck

motivatie

concept

programma-overzicht

toneelbeeld

dankzij u

donateurs

Stichting Ipermestra

die schöne Magelone

Granida

Granida donateurs

Granida sponsors

opera l' Ipermestra

een link naar


Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven